www.honeywell.nlwww.kijkvoelbeleef.nl
HOME WONINGEN PRODUCTEN MEDIAKIT NIEUWS AANSLUITTABEL FAQ CATALOGUS TRAININGEN
Actueel nieuws Archief  

 

Een perfecte regeling voor blokverwarming

In veel van de wat oudere woningen in de grote steden is het een bekende klacht: vanwege  blokverwarming is het niet mogelijk om een centrale thermostaat te gebruiken. De verwarming wordt daar geregeld door al dan niet thermostatische regelelementen op de radiatoren die niet centraal kunnen worden bediend. Toch is het mogelijk om ook in die situaties te genieten van een optimaal comfort door een creatieve toepassing van twee verschillende draadloze producten. Hieronder de uitleg over hoe u aan klanten met blokverwarming een uitstekende regeling kunt aanbieden.

Soms kán het draadloos, soms moét het

Bij blokverwarming wordt de verwarming in een gebouw, zoals een flat, verzorgd door een centrale verwarmingsketel. In de afzonderlijke woningen wordt de verwarming vervolgens geregeld met regelelementen op de radiatoren. Tot nu toe is het niet mogelijk geweest om een centrale thermostaat te gebruiken, zoals in een woning met een eigen verwarmingstoestel.

Met de intrede van de draadloze regelapparatuur is er steeds meer mogelijk geworden, en kan ook bij blokverwarming een moderne en goed geregelde verwarmingsregeling worden gerealiseerd. Dit werkt door een combinatie te maken van de draadloze klokthermostaat CMT927RF met de draadloze radiatorthermostaten HR80.

Het kan altijd beter…

Op elke belangrijke radiator wordt een HR80 radiatorthermostaat geplaatst. Deze staan in verbinding met de draadloze klokthermostaat, die meestal in de woonkamer staat of hangt. De klokthermostaat kan, zoals elke andere klokthermostaat, van een weekprogramma worden voorzien. ‘s Morgens zet de thermostaat de radiatoren open tot de gewenste temperatuur is bereikt. En aan het einde van de dag zorgt de CMT927RF ervoor dat alle radiatoren gezamenlijk worden dichtgezet. Het is nooit meer nodig om alle kamers na te lopen om de verwarming dicht te zetten voor de nachtverlaging of tijdens afwezigheid.

Wie voor deze oplossing kiest kan het zelfs nog een beetje mooier krijgen door te kiezen voor een andere draadloze klokthermostaat, de T6667Z1015. Met deze klokthermostaat is het mogelijk om een tweede verwarmingszone, zoals een hobbykamer of kantoor aan huis, van een apart verwarmingsprogramma te voorzien. Hiermee zijn twee delen van de woning onafhankelijk van elkaar te verwarmen.

… maar ook simpeler

Als het allemaal ook iets simpeler mag kan er een oplossing worden gevonden in de HR40, het ‘kleine broertje’ van de HR80. De HR40 is een stand alone radiatorthermostaat die van een weekprogramma kan worden voorzien. Een kleine klokthermostaat voor de radiator dus. Er vindt geen centrale aansturing plaats door middel van een draadloze thermostaat. De aanschafkosten van de HR40 zijn dan ook beduidend lager dan de HR80 met zijn draadloze klokthermostaat. Een aantal HR40’s op de verschillende radiatoren kunnen allemaal van hun eigen weekprogramma worden voorzien, en het is hiermee mogelijk om desgewenst per kamer een ander tijd/temperatuurschema in te stellen. Maar in alle gevallen zorgt u ervoor dat alle kamers niet meer worden verwarmd wanneer de bewoners gaan slapen.

 Chronotherm CMS927B1015

HR80

T6667Z1015

Zoek in website:

Zoek in catalogus

Snelle links

Contact
Catalogus
Beurskalender
Kijk, voel en beleef
Honeywell Nederland

Termen & voorwaarden |  Privacyverklaring | Algemene leveringsvoorwaarden

16.05.2013