NLvlagukvlag
HOME GLASTUINBOUW DISCIPLINES PROJECTEN MEDIAKIT DEALERS CATALOGUS

Natuurkunde in de kas

VSK 2012 registratie
 

Kom naar de demokwekerij

VSK 2012 registratie
 

Hydraulisch inregelen is hot

Disciplines voor de agrocultuur

In duizenden tuinbouwkassen wereldwijd maken de producten van Honeywell deel uit van de regelinstallatie. Denk alleen maar eens aan onze regela fsluiters en mengkranen. Elk jaar komen er een flink aantal klanten bij, die uitermate tevreden zijn met onze oplossingen op het gebied van productieverbetering, energiebesparing en CO2-reductie. Honeywell biedt dan ook kwaliteit van wereldklasse met hoogstaande producten, beproefde oplossingen en een uitstekende service. En dat alles volledig afgestemd op de specifieke eisen van de branche. Zowel binnen als ver buiten de Nederlandse grenzen.

Verwarminginstallaties

Door de stijgende energiekosten zoeken ondernemers naar manieren om de energieprestaties te verhogen en de energierekening te verlagen. De klimaatinstallatie in de kas wordt steeds veelzijdiger en allerlei innovatieve technieken worden toegepast om het energiebeheer waar mogelijk te optimaliseren. Bijvoorbeeld door een warmteoverschot tijdelijk in de bodem op te slaan of door optimaal gebruik te maken van warmtekrachtkoppelingen. Honeywell levert als marktleider op het gebied van corrigerende organen een belangrijke bijdrage aan deze techniek en blijft als innovatief bedrijf continue werken aan nieuwe producten voor de tuinbouwsector.

Koelinstallaties

In steeds meer agroprojecten wordt gebruik gemaakt van zonne-energie. Met behulp van een koelinstallatie wordt een eventueel overschot aan zonnewarmte geoogst. De (semi) gesloten kas is een mooi voorbeeld van deze technische toepassing. De koude wordt vaak geleverd vanuit een koudebron, warmtepomp of koelmachine. Honeywell gebruikt voor deze techniek onder andere pneumatische regelapparatuur.

Bodemopslag installaties

In de tuinbouw worden steeds meer warmte- of koudeoverschotten opgeslagen in ondergrondse aquifiers. Het aanleggen van deze aquifiers en het aansturen van de warmtepompen om het kasklimaat te regelen, vraagt om zeer specialistische kennis. Honeywell heeft veel ervaring met duurzaam bouwen en met de geautomatiseerde besturing van onder andere aquifiers. Ook kantoren en andere gebouwen worden tegenwoordig steeds vaker voorzien van ondergrondse energieopslag. Partners van Honeywell hebben in de utiliteitsbouw inmiddels al zo’n honderd projecten met aquifiers geautomatiseerd.

Regelapparatuur

De agrocultuur ontwikkelt zich steeds dynamischer en vraagt naar op maat gemaakte regeltechnische oplossingen. Of het nu gaat op kippenfarms, glastuinbouw of veestallen, Honeywell heeft techniek in huis met een flexibel en betrouwbaar karakter. Moderne regelaars met webfuncties maken toegang tot een systeem mogelijk vanaf elke willekeurige plek ter wereld, zonder de noodzaak tot het aanschaffen van speciale software. Deze regeltechniek wordt al toegepast in de glastuinbouw en champignon culture. Maar ook voor eenvoudige applicaties, waarbij gewerkt wordt met afsluiters en/of luchtkleppen in alle verwarming-, ventilatie- en luchtbehandelinginstallaties, bent u bij ons aan het juiste adres.

Diversen

Honeywell heeft een breed assortiment sensoren en schakelende opnemers. Van draadloze ruimte- en watertemperatuuropnemers tot innovatieve vochtopnemers, CO2-, luchtkwaliteit- en temperatuuropnemers. En van industriële opnemers voor de regeling van verwarming, koeling en ventilatie tot drukverschilopnemers voor filtermonitoren, stroomregeling en maximale drukregeling van gasvormige media. Daarnaast bieden wij vorstbeschermingsthermostaten, hygrostaten en condensatiedetectoren.

Onderdelen

Voor het regelmatig onderhoud van onze apparatuur en installaties heeft Honeywell een zogenaamde spare parts lijst. Deze onderdelenlijst heeft duidelijke tekeningen en bijbehorende bestelnummers, waardoor u eenvoudig en snel een bepaald artikel ter vervanging kunt bestellen. Een goed onderhoud verlengt immers de levensduur van uw installatie.

Vervangende apparatuur

Honeywell heeft een digitale lijst voor vervanging van oude apparatuur ter beschikking. In dit overzicht ziet u in een oogopslag wat het vervangende artikel is.

Zoek in website:

Zoek in catalogus

Tools

Kvs-berekening
  • Selectie strangregel-afsluiters

  • Berekening water-afsluiters

  • Tekenprogramma

  • Termen & voorwaarden |  Privacyverklaring | Algemene leveringsvoorwaarden

    16.05.2013